09/12/2020

Lionsclub Arnhem Arentheem houdt ook dit jaar weer een inzameling van Douwe Egberts-waardepunten voor de Voedselbank Arnhem e.o.

In de periode van 7 tot en met 24 december staan in een tiental supermarkten, verspreid in Arnhem, grote inzameldozen klaar om de bonnetjes in te deponeren.

Dankzij de bereidwillige medewerking van de betrokken supermarkten is deze actie mogelijk gemaakt.

Vorig jaar zijn in Arnhem 675.000 punten opgehaald, goed voor 1300 pakken koffie, inclusief de bonus die DE er boven op heeft gezet.

Landelijk waren de getallen: 65 miljoen punten en 136.000 pakken koffie.

De Voedselbank Arnhem is zeer blij dat we dit jaar weer inzamelen, gezien de precaire situatie waarin ze verzeild zijn geraakt, zoals ook in pers gememoreerd.

Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Veel mensen hebben nog koffiepunten in huis die ze niet meer bij Douwe Egberts kunnen inleveren.

De Lionsclub vindt het jammer dat de waarde van de koffiepunten verloren gaat. Door de waardepunten in te zamelen en in een grote hoeveelheid aan te bieden bij Douwe Egberts wordt de waarde met 15 procent verhoogd. Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de lokale Voedselbank.